onsdag, juli 04, 2012

Rostad paprikapasta



Rostad paprikapasta

2 röda paprikor
1 liten lök, grovhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
1 msk olivolja
125 g färskost med vitlök och örter
2 dl crème fraiche (eller en blandning av c.f. och vispgrädde)
1 dl riven parmesan
salt, peppar

Börja med att rosta paprikorna. Lägg dem hela i en liten ugnsform, och kör i ugnen på 200°C i ca 20-30 minuter. De ska börja svartna. Ta ut, flytta direkt till en liten skål och täck med plastfolie. Låt paprikorna ligga där och ånga i 10 minuter, eller mer.

Skala paprikorna, och skär i mindre bitar.

Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme i 5-6 minuter, eller tills de mjuknat men inte fått färg. Klicka i färskost och crème fraiche (eller grädde, eller en kombination), och smält ihop på låg värme. Tillsätt paprikan och parmesanen, och mixa slätt med en stavmixer.

Servera med nykokt pasta, och gärna mer parmesan. Rostade pinjenötter skulle också varit gott på.

Recept på engelska:
Roasted Red Pepper Pasta