tisdag, juni 12, 2012

Rödvinsmarinerad flankstek



Idag slår vi ett slag för en av de bästa köttdetaljerna jag vet: flanksteken! Men innan vi börjar vill jag bara sprida ett blogginlägg från en av mina bekanta, som skriver om en riktig mardrömsupplevelse med sin barnvagn. Varning för Basson Baby Twin och företaget Babytider i Jönköping!

Rödvinsmarinerad flankstek

800 g flankstek
2,5 dl rött vin
2 msk dijonsenap
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk pressad citron
3/4 dl soja
1 dl rapsolja
1/2 tsk mald koriander
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin

Blanda ihop rubbet till marinaden, och häll över flanksteken. En ziplocpåse är perfekt för att marinera. Låt det stå över natten, eller åtminstone ett par timmar. Ta ur köttet och låt det helst få rumstemperatur innan du grillar det - på vanlig grill eller i grillpanna. Grilla ett par minuter på varje sida, på hög värme. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det.

Skär i sneda skivor MOT fibrernas riktning.

Recept på engelska:
Red Wine Marinated Flank Steak